Luni, 31 Iulie 2017 10:23

Jakob Hausmann – ”desăvârșirea gustului nu se termină niciodată”

Am avut plăcerea de a-l întâlni pe Chef Jakob Hausmann la ultima ediție a expoziției GastroPan unde, împreună cu unul dintre partenerii săi, a susținut show-uri culinare pentru publicul prezent la eveniment. De mai bine de 15 ani, numele Jakob Hausmann este asociat cu profesionalismul în gastronomie și cu Mica Elveție – restaurantul pe care îl conduce împreună cu soția sa.

JHausmann

Dincolo de meniurile de inspirație elvețiană pe care le-a pregătit de-a lungul timpului pentru Mica Elveție, Jakob Hausmann a căutat să ajute și alte locații, bucătari sau antreprenori aflați la început de drum sau în impas. Cunoștințele sale, obținute în ani de experiență și participări la unele dintre cele mai importante evenimente, workshop-uri și seminarii, s-au transformat în lecții practice și în soluții salvatoare pentru locațiile românești care i-au cerut ajutorul.

Dar, dincolo de excelenta activitate profesională pe care o desfășoară, ne-am dorit să aflăm câte puțin și despre Jakob Hausmann – în afara bucătăriei și dincolo de ea. 

Spuneți- ne, cum v-a găsit această primăvară? Care sunt proiectele care vă țin acum ocupat?

Am în proiect lecții de gătit în showroom-ul meu – proaspăt deschis – cu tehnologii moderne de sous- vide și soluții de vacuumare, atât pentru profesioniști cât și pentru non-profesioniștii care pot astfel găti modern și economicos acasă. De asemenea, am și câteva proiecte noi pentru vară – mai exact, cereri de consulting în gastronomie din partea altor restaurante.

Dincolo de Mica Elveție și munca ce revine de acolo, cât timp mai rămâne pentru micile sau marile pasiuni ale lui Jakob Hausmann? Ce vă poate răpi din bucătărie într-o săptămână obișnuită?

În primul rând, copiii și nepoții din Elveția, pe care ii vizitez și mă vizitează. După cum știți, atunci când devii bunic ai multe de făcut.

Dincolo de asta, weekendurile mă găsesc de multe ori la casa noastră de la munte, unde îmi face mare plăcere să petrec timpul.

Iar pentru ”escapade scurte”, vara îmi place să merg cu bicicleta, iar iarna merg să înot la piscină.

Ați reușit să aduceți o bucată din Elveția în România, cu siguranță. Din România, ce a pătruns și a rămas în sufletul elvețianului Jakob Hausmann?

Pentru mine, România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa în privința peisajului. Poți găsi... (continuarea interviului poate fi citită în ediția tipărită a revistei Gastromedia) 

 

Comenzi și abonamente, la numărul de telefon 0266 219392 sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…