Marți, 01 August 2017 10:20

Emiterea bonului fiscal - diferențele de bani în aparatele de marcat electronice fiscale (2/3)

Citiți aici prima parte a articolului.

2. ÎNMÂNAREA BONULUI FISCAL CLIENTULUI

Odată emise bonurile fiscale, operatorul economic are obligația de a le înmâna clienților. La solicitarea lor, operatorii economici vor elibera clienților şi factura.
Neînmânarea bonului fiscal clientului de către operatorul aparatului de marcat electronic fiscal şi/sau neeliberarea facturii la solicitarea clientului constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 1.250 lei, care se aplică persoanelor fizice (operatorilor caselor de marcat), așadar nu operatorilor economici.

În plus, în cazul în care operatorii economici nu înmânează clientului bonul fiscal sau înmânează un alt document decât bonul fiscal, clientul este obligat să solicite operatorului economic înmânarea bonului fiscal. În cazul în care operatorii economici refuză emiterea şi înmânarea bonului fiscal clientului, acesta din urmă are dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

 

Rubrică realizată de av. Achim-Sorin RĂZOARE – partener Laurenţiu, Laurenţiu & Associates

Urmăriți secțiunea de știri pentru a citi continuarea articolului și dați like paginii de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutățile din domeniu. 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…