Marți, 01 August 2017 10:33

Emiterea bonului fiscal - diferențele de bani în aparatele de marcat electronice fiscale (3/3)

Citiți primele două părți ale articolului aici și aici

3. ÎNTOCMIREA DE DOCUMENTE JUSTIFICATIVE

Operatorii economici sunt obligați să întocmească documente justificative pentru sumele introduse în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele pentru care au emis bonuri fiscale, precum şi pentru sumele extrase din unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele utilizate pentru a acorda rest clientului.

Prin unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor se înţelege suprafaţa destinată accesului consumatorilor pentru achiziţionarea produsului/serviciului, expunerii/prelucrării/ depozitării produselor oferite, prestării serviciilor, încasării contravalorii acestora şi circulaţiei personajului angajai pentru derularea activităţii.

Nerespectarea obligaţiei de întocmire a documentelor justificative, care determină existenţa unei sume nejustificate, constituie contravenție și se sancționează la fel ca nerespectarea obligației de emitere a bonului fiscal. În contextul acestei obligații, prin sumă nejustificată se înţelege suma pentru care nu s-au întocmit documente justificative conform celor menționate mai sus.

4. DEŢINEREA ÎN UNITATE A UNOR SUME CARE NU POT FI JUSTIFICATE

Deţinerea la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale şi/sau în chitanţe constituie o altă contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 3.000 lei, precum şi cu confiscarea sumelor care nu pot fi justificate.

 

Rubrică realizată de av. Achim-Sorin RĂZOARE – partener Laurenţiu, Laurenţiu & Associates

Urmăriți secțiunea de știri pentru a citi articole similare și dați like paginii de Facebook pentru a fi mereu la curent cu noutățile din domeniu. 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…