Vineri, 26 Octombrie 2018 08:10

Impermeabilizarea și protecția suprafețelor food și non food

În foarte multe cazuri mă întâlnesc cu problema întreținerii eficiente a suprafețelor, în special a pardoselilor sensibile, care pot fi afectate ușor și care acumulează cu ușurință murdăria aderentă.

Vorbesc de suprafețe tari absorbante și poroase (ex. gresie neporțelanată microporoasă, piatră sintetică sau naturală absorbantă) sau suprafețe moi (ex. linoleu, PVC, parchete laminate, sau suprafețe vopsite).

Aceste suprafețe pot fi ușor pătate iremediabil sau pierd aspectul foarte repede datorită zgârierii.

Cel mai ușor mod de a proteja aceste suprafețe este impregnarea în cazul suprafețelor tari sau aplicarea unui strat de protecție în cazul suprafețelor moi.

Procesul de protecție are 2 pași importanți:

  1. Decaparea suprafețelor
  2. Aplicarea protecției

Primul pas este esențial, mai ales în cazul suprafețelor deja uzate sau unde protecția inițială s-a uzat datorită fluxului intens. Prin decapare înțelegem îndepărtarea urmelor de protecție rămase pe suprafață și a murdăriei depuse. Pentru acest scop avem decapanții speciali în portofoliul nostru: decapantele alcaline AQUAGEN DC PLUS și DCS sau cel acidic AQUAGEN DAC.

Greutate în decapare puteți întâmpina în cazul în care nu aveți la dispoziție mașină adecvată pentru efectuarea decapării. Mai ales în cazul suprafețelor mari, executarea operațiunii de decapare fără un monodisc și un aspirator umed este imposibil. Recomand în aceste cazuri apelarea la serviciile unei firme de curățenie. Este foarte important ca suprafața decapată să fie foarte bine clătită cu apă.

Pentru pasul 2, protecția propriu-zisă există mai multe produse în portofoliul nostru. Le recomandăm în funcție de materialul suprafeței ce urmează să fie protejată, de expunerea suprafeței pentru uzură și eventual dorința de aspect a suprafeței:

SUCIWAX PROTECTOR: Este un produs impregnant pentru suprafețe tari, absorbante și poroase. Sigilează pe o perioadă îndelungată, împiedicând astfel pătrunderea lichidelor și mizeriei în structura suprafeței și ușurează întreținerea zilnică. Este important ca pe o suprafață astfel impregnată se poate aplica și un film de protecție care poate să schimbe aspectul inițial.

SUCIWAX SHIELD: Este o emulsie lucioasă, oferind un film subțire, rezistent, de protecție pe suprafață precum și un luciu excelent. Poate fi aplicat atât pe suprafețe tari cât și moi, făcând suprafața ușor de întreținut.

SUCIWAX RESIST: Această emulsie recomandăm în cazul suprafețelor cu expunere foarte mare la uzură. Este o emulsie cu poliuretan cu rezistență înaltă, lucioasă și antiderapantă.

SUCIWAX REPAIR: Este o peliculă de protecție pentru podelele din lemn și parchete laminate. Oferă o strălucire excelentă suprafeței și prin aplicare acoperă zgârieturile superficiale datorate uzurii. Protejează suprafața și asigură întreținerea zilnică ușoară.

Întreținerea zilnică a suprafețelor astfel protejate devine ușoară cu un detergent neutru. Peliculele se uzează în timp datorită expunerii la uzură. Timpul de protecție depinde de trafic dar are avantajul că se poate reînnoi periodic prin procesul descris mai sus și în tot acest timp suprafața inițială este protejată.

Chiar și timpul de reînnoire a peliculei de protecție se poate extinde, dacă folosiți un detergent de întreținere zilnică cu particule de microprotecție cum este Aquagen LSC pentru utilizare manuală sau SUCIWAX UNIX pentru întreținere zilnică cu mașina de curățenie.

În cazul în care aveți astfel de suprafețe sensibile în locația Dvs. în care ați investit mult în decorațiuni, mobilier aspect ca să fie pe placul Dvs. și a clienților Dvs. nu neapărat trebuie să vă gândiți într-o investiție nouă dacă suprafețele sensibile sunt greu de întreținut sau deteriorate. Există și această posibilitate de reînnoire prin procedeul propus, ce vă oferă și avantaj în întreținere.

Recomandat este ca la astfel de suprafețe sensibile protecția să se facă imediat după constructor. Astfel puteți evita afectarea ireparabilă a suprafeței, precum și procesul de aplicare este mult mai simplu.

 

Autor: Kovács Attila – Director Product Management, Harghita Holding

 

Articolul poate fi citit în ediţia octombrie-noiembrie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…