Miercuri, 30 Ianuarie 2019 11:04

Un desert 100% vegan a câștigat Cupa Mondială a Patiseriei

Echipa Malaeziei și-a impus talentul la Cupa Mondială a Patiseriei, competiție încheiată luni, 28 ianuarie, la Lyon. Prestigiosul cuncurs și-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare în cadrul expoziției Sirha. Au concurat 63 de maeștri cofetari în 21 de echipe din toate colțurile lumii, având ca obiectiv prezentarea unui desert 100% vegan.

Cea mai creativă și mai impresionantă performanță, în opinia juriului, a fost oferită de echipa Malaeziei, formată dintr-un specialist în zahăr (Wei Loon TAN), un artist ciocolatier (Otto TAY) și un maestru al sculpturii în gheață (Ming Ai LOI). “Este pentru prima dată când Malaezia se află pe podium și este o nouă dovadă că, în viață, când ești un bun muncitor și ai un bun profesor, poți să obții acest tip de rezultat. Piesele prezentate au fost minunate și au respectat regulile. Este important pentru mine că întreaga lume a patiseriee evoluează și toate echipele și-au sporit nivelul”, a explicat Gabriel Paillasson, președintele fondator al acestei competiții.

Medalia de argint a competiției a fost adjudecată echipei Japoniei, iar pe a treia poziție a podiumului s-a clasat echipa Italiei. Marea finală a “Coupe du Monde de la Pâtisserie” are loc odată la doi ani în Lyon (Franța), ca parte a expoziției mondiale de alimentație publică Sirha.

Articolul integral poate fi citit în ediţia februarie martie a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…