Vineri, 26 Aprilie 2019 09:59

ANBCT organizează primul proiect educațional ”Bobul de grâu – o călătorie în lumea bucuriei”

Elevii din clasele a II-a și a III-a din Brașov au avut posibilitatea de a participa la proiectul educațional organizat de ANBCT, ”Bobul de grâu – o călătorie în lumea bucuriei”, care s-a desfășurat în data de 15 aprilie 2019.

În cadrul proiectului elevii au avut oportunitatea să înțeleagă fazele care stau la fabricarea produselor de panificație, să interacționeze cu diferite elemente componente ale pâinii (făină, drojdie, apă, sare), să efectueze experimente simple (prepararea aluatului, modelarea, coacerea pâinii) și să constate rezultatul acestor experimente, să cunoască importanța alimentației pentru menținerea sănătății fizice, să conștientizeze necesitatea respectării normelor de igienă a alimentației / a unui regim de viață echilibrat, să dezvolte abilități de muncă în echipă pentru realizarea unor produse finite de calitate, precum și să însușească tehnici de lucru diferite.

Astăzi pâinea este cumpărată de la supermarketul din drumul de la serviciu al părinților. Bunica nu mai este lăsată să frământe ca să nu se obosească. Cozonacii sunt comandați de la cofetăria din colț. Dar, poate că totuși, copiii merită să știe că în spatele fiecărei pâini stau mii de boabe alese, semănate, măcinate, mâini îndemânatice. Proiectul se dorește a fi o stație de oprire în procesul de cunoaștere al copiilor, să-i abată de la drumul scurt de la magazin și acasă. Să le prezinte modul cum un bob de grâu se transformă în pâine, cozonaci, covrigi etc. Scopul proiectului era dezvoltarea capacității de cunoaștere și înțelegere a mediului înconjurător, precum și stimularea activității pentru investigarea acestuia.” – ne-a transmis Lady Chef Cornelia Ghișoi, maestru în arta culinară și vicepreședintele ANBCT.

Elevii au primit informații despre fiecare ingredient (făina, drojdia, apa, sarea, uleiul), ce rol are fiecare, cum se prepară produsele. Li s-a explicat care este diferența dintre tipurile de făină, care este beneficiul adus sănătății prin consumul de produse naturale. Copiii au avut ocazia să vadă produsul finit și să deguste tipurile de produse.

 

Articolul integral o găsiţi în ediţia aprilie-mai a revistei Gastromedia.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…