Miercuri, 29 Mai 2019 08:16

Supă de hrean cu mușchiuleț de porc mangalița, spumă de hrean

Rețetă pentru 10 porții

 

Ingrediente:

Mușchiuleț de porc mangalița 400 g

Hrean 300 g 

Lecitină din soia 5 g 

Apă 4 L 

Ceapă 200 g

Morcovi 200 g

Țelină 100 g

Cârnați afumați 100 g 

Resturi de porc mangalița 0,5 kg 

Cap de porc mangalița 1 jumătate

Zeamă de varză murată 0,5 L 

Unt 100 g 

Untură de porc mangalița 100 g

Oase de porc mangalița 500 g 

Ulei din semințe de struguri 300 ML 

Praz 300 g 

Zucchini 100g 

Dovleac 100 g

Proces tehnologic:

Legumele rase se vor căli în untură, timp de 30 minute, se va adăuga carnea de porc mangaliță, oasele și capul, după care se va condimenta și se va găti timp de 2 ore. Se va adăuga zeama de varză murată și hreanul ras, după care se va lăsa la răcit. După 10 ore, se va strecura și încălzind treptat se va pregăti o emulsie cu unt folosind un blender performant. Mușchiulețul de porc mangalița se va poșa timp de 15 minute în ulei de 180ºC, după care se va rostogoli în pudră de praz. Pentru pudra de praz: se va usca prazul în cuptorul pe cărbuni, după care se va pisa până obținem o pudră fină. Pentru spuma de hrean: se amestecă hreanul ras cu apă, după care se va amesteca cu lecitină din soia obținând astfel o consistență de spumă. Din legumele rămase se va tăia biluțe și se vor blanșa.

Text: KBA FOOD BOX

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…